Stukje geschiedenis over Aardewerkfabriek Meintema

Aardewerkfabriek Meintema in Vriezenveen is in 1975 begonnen in Vroomshoop met een pottenbakkers oventje in de schuur. Oprichter Aize Meintema verhuisde later naar een voormalige textielfabriek in Vriezenveen. Daarna is besloten om in Almelo een nieuw pand te bouwen. Daar kreeg het bedrijf de wind in de zeilen. In de jaren 80  besloot Meintema zich te specialiseren in aardewerk bloemisterij artikelen.

Door de toenemende groei heeft het bedrijf in 2005 besloten terug te kregen naar Vriezenveen om hier een nieuw pand bouwen. Met zo’n 8 medewerkers worden er dagelijks aardewerk bloempotten, vazen en schalen in alle soorten en maten gemaakt.

De pottenbakkers uit Vriezenveen

Met ons vakmanschap in pottenbakken is aardewerkfabriek Meintema een toonaangevende fabrikant in aardewerk en keramiek. Al onze potten en vazen worden op ambachtelijke wijze in onze aardewerkfabriek geproduceerd, waarbij moderne productietechnieken samengaan met hoogwaardig vakwerk. Door de kwalitatieve grondstoffen en ons productieproces, zijn onze  aardewerk bloempotten en  vazen van hoge kwaliteit en hebben een authentieke uitstraling.

Onze visie op pottenbakken

Als één van de oudste aardewerkfabrieken in Overijssel staan wij voor vakmanschap en kwaliteit en streven naar perfectie en creatief pottenbakken. Wij staan open voor nieuwe ideeën en spelen in op trends en ontwikkelingen in woningdecoratie en de vraag uit de markt. Op deze klantgerichte wijze zijn wij nauw betrokken bij onze groothandels in woningdecoratie, tuincentra, kwekers en de retail. 

Onze afnemers

Wij leveren onze potten, vazen en schalen voor een groot deel aan de Nederlandse markt. Daarnaast leveren wij aan de groothandel decoratie, woondecoratie en tuincentra in Europa maar ook ver daar buiten.  Wij fabriceren en leveren zowel voor grote als kleine afnemers en alles wat daar tussen zit.

Onze onderscheidende kenmerken

De kernwaarden waar aardewerkfabriek Meintema voor staat : 

  • Grote collectie aardewerk bloempotten, vazen en schalen die volgens ouderwets ‘pottenbakkersrecept’ worden gefabriceerd
  • Gegarandeerde hoge kwaliteit en garantie op ons aardewerk
  • Indien wenselijk naar ontwerp van de klant op maat gemaakt
  • Voor zowel grote als kleine afnames
  • Snelle en betrouwbare levering volgens afspraak

"Aardewerkfabriek Meintema voor vakmanschap in aardewerk decoratie"